fbpx
IncidentenOnderwerpen

Eerste solo eindigt in crash

Eerste solo eindigt in crash. Een 25 jarige piloot heeft in New Zeeland de schrik van zijn leven gekregen toen zijn eerste solo eindigde in een crash op de baan. Tijdens je eerste solo mag je (zoals het woord al impliceert) voor het eerst alleen een vliegtuig besturen. Voor elke piloot een heel bijzonder moment: kan ik het wel? Wat moet ik doen als het misgaat? De grootste nachtmerrie is dan natuurlijk dat de kist het begeeft. En laat dat nou gebeurt zijn in New Zeeland bij de Waikato Aero Club


Grotere kaart weergeven

De Tecnam P2008 waarin de jongen vloog kreeg problemen vlak na take-off. De jonge piloot heeft het voor elkaar gekregen om het vliegtuig onder controle te krijgen slechts enkele meters boven de grond. Het vliegtuig is vervolgens vrij hard op de grond terecht gekomen en kwam in botsing met een geparkeerde Cessna 172. De piloot verkeerd in een behoorlijk shock. Hij werd geprezen voor het feit dat hij de kist nog onder controle heeft gekregen ondanks zijn gebrek aan ervaring.

 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button