fbpx
Vliegtuigen

Dubai’s Al Maktoum Airport in gebruik genomen

Het nieuwe vliegveld van Dubai, al Maktoum International Airport (DWC) is officiëel in gebruik genomen. De eerste commerciële vlucht is gister geland. Het was Wizz Air vlucht W6 2497 uit Boedapest. Wizz Air is de eerste gebruiken van het vliegveld. Binnenkort beginnen ook Jazaara Airlines en Gulf Air met vluchten.

De eerste terminal die nu geopend is kan 7 miljoen passagiers per jaar aan. De eerste landingsbaan is al vanaf 2010 open en werd al gebruikt voor vrachtvluchten. Het vliegveld moet enorm gaan groeien tot uiteindelijk 120 miljoen passagiers per jaar. Er komen 5 parallele landingsbanen, elk geschikt voor de A380. Er kunnen 4 vliegtuigen tegelijk opstijgen of landen, 24 uur per dag. Het vliegveld is het grootste onderdeel van het enorme project: Dubai World Central. Een project waarn wonen, handel en logisitek samen komen. Al Maktoum moet ook qua vrachtvervoer verreweg het grootste vliegveld ter wereld worden.

Het vliegveld Dubai International Airport verdwijnt niet door sit project. Beide vliegvelden blijven naast elkaar bestaan en moeten elkaar aan gaan vullen. Er komt een highspeed lightrail verbinding. Dubai International verwerkte in 2012 bijna 60 miljoen passagiers. Een derde van de wereldbevolking bevindt zich op minder dan 4 uur vliegen van Dubai en 2/3 op maximaal 8 uur vliegen.

Een video van het nieuwe vliegveld vind je hier.

Al_Maktoum_Airport_2

Al_Maktoum_Airport

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button