fbpx
Incidenten

Fokker F-27 verliest propeller in de lucht na explosie

Een Fokker F27-500 heeft op 25 oktober een propeller verloren in de lucht bij Parijs. Er was een explosie in de linkermotor en daarop is de propeller van de motor gescheidden. De propeller draaide circa 1.000 toeren/minuut. Na het afbreken hebben rondvliegen delen een gat in de romp geboord. Daarop verklaarden de piloten de noodtoestand en keerden terug naar Charles de Gaulle waar ze ook opgestegen waren. Ze hebben het vliegtuig veilig en zonder gewonden aan de grond kunnen zetten.

De F27 is een vrachttoestel van Miniliner die een vlucht voor Europe Air Poste uitvoerde van CDG naar Dole regional airport (ook in Frankrijk). Registratienummer van de F-27 is I-MVLT en het vluchtnummer was: 5O 5921.

De gendarmerie heeft brokstukken van de propeller gevonden in Le Mesnil-Amelot, vlakbij de noordelijke runway. Het voorste deel van de motor zat er nog aan vast. De luchtvaartinspectie doet onderzoek.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button