fbpx
AirlinesOnderwerpen

Pilotentekort?

Pilotentekort? Website Skift meldt dat CTC Aviation er vanuit gaat dat er tot 2020 235.000 piloten nodig zullen zijn. Nu is CTC niet een geheel onpartijdige bron, zij trainen namelijk piloten. En hebben er dus baat bij dat veel mensen piloot willen worden. Maar goed dat zijn wel serieuze aantallen. Als het waar is zullen de komende zeven jaar er heel anders uitzien dan de afgelopen zeven jaar.

In het verleden is er veel vaker gezegd dat er een pilotentekort aan het ontstaan is. In de praktijk is dat echter eigenlijk altijd tegengevallen. In Nederland wordt geschat dat er momenteel 1.200 werkeloze piloten zijn. Om een beeld te krijgen: bij KLM werken ongeveer 2.800 piloten. Dus voordat er daadwerkelijk een tekort zal zijn, moet er flink aangenomen worden.

Nu zijn er ook positievere geluiden. Een belangrijke daarvan is dat de KLM Flight Academy een omstreden clausule uit het opleidingscontract heeft gehaald. Die clausule hield in dat de studenten af zouden zien van een sollicitatie bij de KLM. Dat is natuurlijk bijzonder voor een school met de naam KLM flight academy. Maar goed, die clausule is er nu dus uit. Verder melden diverse (anonieme) bronnen binnen de KLM dat er binnenkort daadwerkelijk weer aangenomen zal worden.

Voor alle jonge piloten zonder baan hopen wij uiteraard dat het bericht van Skift bijzonder snel bewaarheid wordt!

© Redactie

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button