fbpx
Onderwerpen

Storm verstoort vliegverkeer – Update 2

Update 2 – 13:00

Een woordvoerder van Schilhol vertelt op RTL Nieuws dat er veel vertragingen zijn, maar dat de situatie te overzien is. Vertragingen zijn gemiddeld een half uur, met uitschieters tot ruim een uur. Rond half 2 wordt verwacht dat de ergte storm voorbij is. Inmiddels is de Oostbaan weer dicht en de Buitenveldertbaan open voor inkomend verkeer. De vliegtuigspotters zullen zich wel vermaken.

Update 1 – 09:00

Vooralsnog zijn er weinig problemen. Rotterdam The Hague Airport meldt dat er één vlucht vertraagd is. Op Schiphol gaat het vooralsnog redelijk goed. Schiphol heeft bij uitzondering de Oostbaan in gebruik. Normaal is deze baan alleen geopend voor General Aviation en/of privévliegtuigen. Vliegtuigen kunnen het best landen en opstijgen recht tegen de wind in. Hoe harder de wind is, hoe gevaarlijker om dit niet te doen. De huidige zuidwesten wind betekent dat stijgen en landen het best kan van de Kaagbaan en Oostbaan. Stijgen gaat van de Kaagbaan, landen op de Oostbaan. De Oostbaan is echter te kort voor grote toestellen en daarom is de Polderbaan (Noord-zuid) ook in gebruik.

©lvnl, genomen 09:10
©lvnl, genomen 09:10

Oorspronkelijke bericht

De storm die voor morgenchtend verwacht wordt zal het vliegverkeer verstoren. KLM geeft aan in ieder geval 42 vluchten op Europese bestemmingen te schrappen. Intercontinentale vluchten gaan wel door. Door de harde wind zal de capaciteit van de landingsbanen beperkter zijn dan anders. Transavia denkt het vluchtschema wel uit te kunnen voeren. Easyjet, de nummer 2 operator van Schiphol heeft nog niks laten weten.

Schiphol zelf meldt via Twitter dat het aan te raden is de websites en de maatschappijen in de gaten te houden, Schiphol.nl en/of teletekst pagina 762. Voor de zekerheid zijn, zeker de kleine vliegtuigen met de neus in de wind gezet. Anders krijg je dit soort taferelen:

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button