fbpx
Opmerkelijk

British Airways Future Pilot programma weer van start

British Airways Future Pilot programma weer van start. Het British Airways Future Pilot programma is een programma waarbij BA de opleiding tot verkeersvlieger sponsort. Je zult het als piloot nog steeds zelf moeten betalen, maar doordat er een maatschappij achter staat weet je dat je ook werk zult krijgen. Je betaalt je opleiding vervolgens in zeven jaar af, het wordt verrekend met je salaris.

BA heeft drie vliegscholen (FTO’s – Flight Training Organizations) geselecteerd die de opleiding zullen verzorgen voor de Britse luchtvaartmaatschappij. Het gaat dan om Oxford Aviation, Flight Training Europe in Jerez en CTC Aviation Training. Voordat je wordt toegelaten zul je een pittige selectie moeten ondergaan bij zowel de vliegschool van je keuze als bij British Airways zelf.

Britsh Airways verwacht een flinke toeloop. Je kunt je alleen aanmelden van maandag 11 november tot 26 november 23.59…

Kijk hier voor meer informatie over het programma.

Hieronder een filmpje over hetzelfde programma, maar dan van vorig jaar:

 

Dergelijke programma’s bestaan niet in Nederland. Dat is bijzonder jammer want om piloot te kunnen worden neem je dus een groot risico. Nederlandse vliegscholen bieden hun opleidingen aan voor ruim een ton. Daar komen dan nog kosten voor levensonderhoud bij. Bovendien zul je na je opleiding vaak ook je eigen Type Rating (een brevet om op een bepaald type vliegtuig te mogen vliegen) moeten betalen. En de kosten daarvan lopen al gauw op tot zo’n 30.000 euro.

 

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button