fbpx
AirlinesOnderwerpen

Emirates dichtbij koop 777X – Update

Update 29 oktober

Emirates zou een order bij Boeing overwegen van maximaal 100 long haul vliegtuigen, dit meldt de Financial Times. Vermoedelijk gaat het om de nieuwe 777X, waar Emirates nauw betrokken is bij de ontwikkeling. De catalogus waarde zou $30 miljard zijn volgens de FT, prijzen zijn echter nog niet bekend. Ook zijn er gesprekken met Airbus over de A350 en A380. Emirates is de maatschappij met de meeste A380’s en heeft er nog veel in bestelling staan. Over 2 weken begint de Dubai Airshow, het ligt voor de hand dat de order daar aangekondigd wordt.

Oorspronkelijke bericht 22 september

Emirates is dichtbij de koop van de nog te lanceren 777X. Wat betreft de onderhandelingen is er nog “a lot of work to do”, zegt de airline’s president Tim Clark. Dit meldt Flightglobal.

Afgelopen zomer is Emirates alle technische aspecten van het toestel nagegaan en ze zijn erg tevreden. Clark zegt dat de General Electric GE9X motor essentieel is voor Boeing’s performance en verbruik claim.

“The engine is key to all of this. I’ve told GE that if they don’t deliver the ceramic CFC engines there will be issues”

Om aan de eisen van Emirates te voldoen heeft de motor een water-injectie systeem nodig, zodat het toestel het hele jaar kan worden gebruikt. De triple seven moet bij extreem hoge temperaturen en hoge vlieg-frequentie kunnen werken. Emirates is al langer sterk betrokken bij de ontwikkeling. Na kritiek is het vermogen van de motoren verhoogd van minder dan 100t naar 103t.
Onlangs heeft Boeing de definitieve prijzen bekend gemaakt aan Emirates. Clark benadrukt dat de timing van ondertekening geheel in Dubai ligt. Misschien tijdens de Dubai Airshow in november, maar als ze niet klaar zijn doen ze het niet.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button