fbpx
AirlinesOnderwerpen

Ryanair Pilot Group eist betere voorwaarden voor piloten

De Ryanair Pilot Group eist betere voorwaarden voor piloten Ryanair. De Ryanair Pilot Group is een non profit organisatie die opkomt voor de belangen van de piloten die bij Ryanair vliegen. Een van de belangrijke missies van deze organisatie is om een eerlijk en duidelijk beeld te geven over het vliegen bij Ryanair. De Ryanair Pilot Group heeft geen banden met Ryanair zelf.

Inmiddels is ruim 50% van alle piloten die bij Ryanair vliegen lid geworden van de organisatie. Lidmaatschap is voor deze piloten niet zonder risico aangezien Ryanair zelf niet gecharmeerd lijkt te zijn van deze organisatie. Ryanair Pilot Group wordt geleid door Evert van Zwol. Dat is een KLM vlieger die voorheen voorzitter was van de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers. Het is op zich opmerkelijk dat de organisatie wordt geleid door een buitenstaander, maar blijkbaar vreest men te veel voor zijn baan. Aan de andere kant kan dit natuurlijk door Ryanair zelf aangegrepen worden als commentaar: de RPG wordt door concurrenten gebruikt om ons dwars te zitten.

Belangrijkste issues die de Ryanair Pilot Group wil verbeteren:
1          A common basic contract for ALL pilots
2          Resolution of all individual tax issues by Ryanair
3          A transparent and fair annual leave system
4          A transparent and effective base transfer system
5          Any colleague threatened, disciplined or sanctioned in the course of establishing this new representation process will be fully reinstated before any disputes will be resolved.

Aangezien dus ruim de helft van de piloten vertegenwoordigd is, verwacht de RPG dat Ryanair hen binnenkort als serieuze gesprekspartner zal gaan behandelen. Kijk hier voor meer informatie over Ryanair Pilot Group.

De persconferentie van vandaag is hieronder terug te kijken.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button