fbpx
AirlinesOnderwerpen

Binnenkort: variabele kosten voor bagage

We zijn inmiddels gewend dat je meer voor een ticket betaalt tijdens drukke tijden. Maatschappijen hebben dit (bijna) perfect in de vingers. Ook zijn ze al een tijd bezig allerhande toeslagen te verzinnen om meer omzet per passagier te genereren. Dat levert heel wat op.

Spirit heeft nu bedacht dat beide concepten ook te combineren zijn: variabele toeslagen. Dus meer voor je koffer betalen tijdens de vakantieperiode, als meer mensen met meer koffers vliegen. Tijdens de presentaie van de derde kwartaal cijfers vandaag werd dat bekend gemaakt. De kogel is nog niet definitief door de kerk, maar er wordt serieus over nagedacht. Ongetwijfeld zullen andere maatschappijen snel volgen.

Enkele maatschappijen hebben al variabele prijzen voor bepaalde diensten, zoals United en Delta voor meer ruimte in economy class. Koffers kosten nog overal hetzelfde het hele jaar door.

Van de $456 miljoen die Spirit in Q3 omzette kwam $177 miljoen door toeslagen. Dat is 39%. Volgens het management zijn variabele (koffer-)prijzen juist een voordeel voor de reizigers:

…giving flyers the freedom to pay for only what they value

©Redactie


©Wikimedia

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button