fbpx
AirlinesIncidentenOnderwerpen

Lao Airlines crash – Update 2

Update 30 oktober 22:00

Twee weken na de crash van de ATR72-600 in de Mekong zijn de flight recorders nog steeds niet gevonden. Ondanks dat het signaal wel gevonden is en vele pogingen van het team is het nog niet gelukt de black boxes op te vissen. Dit zegt vice-president Somsamay Visounnarath. Men verwachtte de recorders vorige week al te hebben toen het achterste deel van de romp werd gevonden, waar de recorders normaal zitten. Het zou kunnen dat met het bergen van dit deel de recorder eruit gevallen zijn. De signalen worden nog steeds opgepikt dankzij de spullen geleverd door Frankrijk. Het betekent dat ze in een straal van 20 meter zijn, maar het is moeilijk ze te vinden door de sterke stroming van de Mekong en de slechte zichtbaarheid in het water.

Er zin tot nu toe 47 licamen gevonden, er waren 44 passagiers en 5 crew aan boord. Het toestel was nieuw geleverd in maart en had 758 vlieguren. In september was er een A-check.

Update 20 oktober 21:00

Straits times bericht dat Franse onderzoekers signalen van de black box hebben opgepikt. De sterke stroom van de Mekong rivier maakt het moeilijk de zwarte doos veilig te stellen.

Vandaag is ook bekend gemaakt dat 41 lichamen van de 49 inzittenden geborgen zijn.

Waarschijnlijk was zeer slecht weer de oorzaak van de crash. De ATR van Lao airlines vloog door de staart van typhoon Nari.

Oorspronkelijke bericht 16 oktober

Lao Airlines crash 44 doden. Diverse media berichten dat er een vliegtuig (ATR turboprop) van Lao Airlines is verongelukt in de Mekong rivier. Bij het ongeluk zouden 44 inzittenden om het leven zijn gekomen, 39 passagiers en 5 bemanningsleden. Het toestel was op weg van de hoofdstad Vientiane naar Pakse in het zuiden van Laos.


Grotere kaart weergeven
Lao Airlines
Lao Airlines is de luchtvaartmaatschappij van Laos (officieel Democratische Volksrepubliek Laos). Laos is een land in Azië en grenst aan Myanmar, China, Vietnam, Cambodja en Thailand. De maatschappij vliegt zowel met turboprops (ATR en Xian MA60) als met jetvliegtuigen (A320). De bestemmingen van de maatschappij zijn gericht op de thuismarkt en de regio.

 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button