fbpx
AirlinesOnderwerpen

Lufthansa A320 wordt stiller

Lufthansa A320’s worden vanaf 2014 stiller. Airbus heeft een vortex generator ontwikkeld die twee onprettige geluidstonen reduceren. Hierdoor wordt het totale geluid van het nadernde vliegtuig met 2 decibel verminderd. De generators zijn mede door Lufthansa en German Aerospace Center ontwikkeld.

alle nog te leveren A320 family vliegtuigen worden ermee uitgerust. De bestaande vloot van 157 vliegtuigen worden vanaf januari 2014 ook voorzien van dit systeem. De A320’s vliegen vooral vanaf Munchen en Frankfurt naar dichtbevolkte Europese gebieden. Member of the board Kay Kratky zegt:

“By fitting these vortex generators to our Airbus short and medium-haul fleet, we are continuing to invest in active noise protection”. “In addition to the extensive modernisation of our fleet over the next few years, this is one of several steps that we are taking to reduce noise. It shows our commitment to working towards a balance between the interests of aviation and local residents, especially at our hubs.”

De tonen die de genrators weghalen worden aan de onderzijde van de vleugels gemaakt door de pressure equalisation vents van de brandstof tanks. De wind die er overheen gaat heeft het effect van het blazen over een fles. De nieuwe componenten zorgen voor een vortex net voor die ‘vents’.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button