fbpx
AirlinesOnderwerpen

Air France-KLM kwartaalresultaten

Air France-KLM ziet af van investeringen in Alitalia als niet wordt voldaan aan de voorwaarden, is op schema met de herstructurering, maar ziet de kwartaal winst halveren. De kwartaalwinst nam af door de kosten van het herstructureringsplan (Transform 2015), slecht uitvallende wisselkoersen en een afschrijving van het belang in Alitalia. AF-KLM schreef 127 miljoen euro af op het belang in Alitalia. Het herstructureringsplan ligt goed op schema en heeft 216 miljoen kosten daarvan in het derde kwartaal geboekt.

De kwartaalomzet steeg met 0,4% naar €7,2 miljard; de winst gaat omlaag van 296 naar 144 miljoen. Zonder afschrijving is de winst wel beter, met 29% tot €634 miljoen. De omzet uit passagiersvervoer steeg met 0,7%, bij Cargo daalde de omzet 9,3% en het verlies nam toe met 22% naar (-)€84 miljoen. Ook bij de medium haul vluchten valt het herstel tegen. Eerder deze mand kondigde het bedrijf een extra reorganisatie ronde aan bij dee twee takken. Nog eens 2800 banen komen te vervallen.

Air France-KLM zal dit jaar nog in de rode cijfers blijven. Er is een verkapte winstwaarschuwing afgegeven, er wordt verwacht dat de winst in de onderste regionen van de eerdere verwachting zal uitvallen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button