fbpx
Onderwerpen

FAA staat gate-to-gate gebruik elektronische apparaten toe

De Federal Aviation Administration (FAA) staat het gebruik van elektronische apparaten toe tijdens opstijgen en landen. Het was zo dat het deze apparaten pas boven 10.000ft aan mochten worden gezet. Het besluit hing al langer in de lucht, maar door de US Shutdown heeft het vertraging opgelopen.

Het punt voor de FAA was of het ook in oudere toestellen veilig zou zijn, blijkbaar is dit het geval. Maatschappijen moeten wel toestemming vragen en laten zien dat het in hun vliegtuigen veilig is.

Delta heeft direct bekend gemaakt dat zij deze test al positief hebben voltooid. Ook Jetstar heeft snel een bericht naar buiten gebracht dat de aanvraag de deur uit is.

Voorlopig mag het dus alleen binnen het VS luchtruim. Het is nu aan Europa om dit ook toe te staan. Meestal (bijvoorbeeld met nieuwe vliegtuigen) volgt Europa snel na de VS.

Vooralsnog dus je alleen je iPad aanlaten als je landt of opstijgt in de VS.

©Redactie

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button