fbpx
MilitairOnderwerpen

Geslaagde test F-35 (JSF) laser-geleide bom

Deze week heeft een Lockheed Martin F-35 Lightning II voor het eerst een laser-geleide bom van 500 pond afgeworpen. Dit gebeurde op Edwards Air Force Base in California. Het doel (een tank) werd geraakt en daarmee was de test geslaagd.

De Guided Bomb Unit-12 (GBU-12) Paveway II bom werd afgeworpen vanuit de internal weapons bay op een hoogte van 25.000 feet. Het duurde 35 seconden voor de bom insloeg. Er zat geen springstof in de GBU-12, want het doel was om te kijken of de F-35 de bom kon afwerpen.

Er zijn al meerdere wapentests uitgevoerd door verschillende F-35’s, boven water en tijdens vlucht. Dit is de eerste keer dat er een lasergeleide bom is afgeworpen. Later deze maand wordt getest met een AIM-120 raket en een 1.000 pond BGU-32.

Na meer dan 10 jaar ontwikkelen en $392 miljard zit de ontwikkeling nu in de eind(test)fase. Halverwege 2015 wil de marine het toestel gebruiken.

Video:

Een filmpje van een eerdere test:

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button