fbpx
IncidentenOnderwerpen

Noodlanding 767 zorgt voor verdriedubbeling inwoners dorp Alaska

Een Delta vlucht van Tokyo Narita naar San Fransisco heeft gister een ongeplande landing moeten maken in Cold Bay, Alaska. Niemand raakte gewond. In de cockpit van de 767-300 ging een waarschuwingslampje branden dat er iets met de engine was. Cold Bay is een uitwijkplaats voor vluchten over de grote oceaan, dus de piloten besloten daar te landen. Uit de eerste onderzoeken blijkt dat er geen motor probleem was, maar “they did have an automatic shutdown”.

Er waren 178 mensen aan boord, die eerst nog 6 uur in het toestel hebben gezeten. Daarna mochten ze toch de benen strekken van Delta. Delta stuurde een tweede vliegtuig naar Col Bay om de passagiers naar San Fransisco te vervoeren. Om 15:38 vertrok dit toestel weer, de landing van de oorspronkelijk vlucht was om 06:00. De passagiers waren 12 uur later dan gepland in San Fransisco

In Cold Bay wonen 60 mensen, daar kwamen er dus ineens 178 bij. Het gebeurt weleens vaker dat hier een noodlanding wordt gemaakt. Ook wordt het vliegveld gebruikt voor vrachtvluchten of kleine vliegtuigen dan de 767 die de overtocht willen maken. Het vliegveld is gebouwd vanwege de tweede wereldoorlog. Veel dichter bij Japan kom je niet op Amerikaans grondgebied. Het heeft twee landingsbanen: 14/32; 3.174m en 8/26 1.900m. Voor zo een klein dorpje is het een druk vliegveld met een kleine 10.000 vliegbewegingen per jaar (25 per dag). De staat onderhoud de banen nog altijd.

Foto’s vind je hier.
Een nieuwsitem hier.

©Redactie
Bronnen: Aviation inspector: ADC News, NBC News, Wikipedia

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button