fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

Zware tijden voor 3e en 4e vliegtuigbouwer v/d wereld

De 3e en 4e vliegtuigbouwer van de wereld, in grootte, hebben slechte cijfers bekend gemaakt vandaag.

Embraer 19% minder

Het Braziliaanse Embraer heeft 19% minder winst gemaakt dan vorig jaar derde kwartaal. De winst was $53 miljoen. Meer cijfertjes kan je hier vinden. Embraer heeft 19 commerciële en 25 executive jets geleverd. Vooral kleinere, minder winstgevende jets. Embraer mist hiermee de voorspelde winst.
Embraer is de op 2 na grootste vliegtuigbouwer van de wereld. KLM is de Fokkers in de Cityhopper vloot aan het vervangen door Embraers E190.

KLM E190 ©Upinthesky
KLM E190
©Upinthesky

Bombardier 15% minder

De nettowinst voor de vliegtuigtak daalt 15% naar $157miljoen. Er zijn 45 (tov 57 vorig jaar) toestellen geleverd. De orders gingen naar beneden van 83 naar 26. Meer cijfers staan hier.
De aandacht gaat vooral uit naar de nieuwe Cseries. Dit toestel moet de concurrentie aangaan met de kleine toestellen van Boeing (737) en Airbus (A320). Er zijn nu 177 bestellingen voor het toestel en vergeleken met de megaorders voor Boeing en Airbus is dat niet veel. De eerste testvluchten zijn maanden vertraagd, airlines lijken deze af te wachten om onder andere te weten wat het brandstofverbruik is. Eind september was de eerste testvlucht en twee volgende volgden snel. Daarna was het weer stil. Totdat gister de 4e testvlucht werd uitgevoerd.
Bombardier kondigde vandaag ook aan de Q400 met 2 tot 3 extra rijen aan te gaan bieden waardoor er maximaal 86 mensen in kunnen.
Lees meer over Bombardier op onze luchtvaartwiki

Q400 ©Upinthesky
Q400
©Upinthesky

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button