fbpx
HelikoptersMilitairOnderwerpen

Onbemande helikopter vliegt voor het eerst – Video

De MQ-8C Fire Scout heeft voor het eerst gevlogen. De Fire Scout is een onbemande helikopter, gemaakt door Northrop Grumman voor de US Navy. De Navy vliegt nu met de MQ-8B, ook een onbemande heli. De nieuwe variant kan echter 2x zo lang vliegen en tot 30% verder. Hij kan tot 12 uur in de lucht zijn met 2600pound aan apparatuur. De hij vloog 7 minuten om de basale systemen te testen. Daarna is nog een test gedaan van 9 minuten waarin bepaalde patronen gevlogen zijn, maximale hoogte was 500ft. Later zal een duur-test gedaan worden.

Het toestel zal ongeveer $11,5miljoen gaan kosten. De B versie kost nu 10 miljoen. Northrop heeft aangegeven dat er ook buitenlandse interesse is. Bondgenoten van de VS hebben al informatie ingewonnen. De US Navy wil er in eerste instantie 28 hebben, maar misschien meer. Voorlopig zijn er 14 besteld. De Navy denkt kosten te kunnen besparen, door de langere vluchttijd. Nu is er waarschijnlijk maar 1 heli nodig op de nieuwe Littoral Combat Ships, terwijl er twee gepland zijn. De MQ-8B wordt ingezet in de Golf van Aden in de antipiraterij missie. Er is inmiddels meer dan 10.000 uur mee gevlogen. Eerder werd hij al ingezet in Afghanistan. Navy noemt het grote voordeel dat een object gedurende lange tijd gevolgd kan worden.

MQ-8B

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button