fbpx
OnderwerpenRuimtevaart

China gaat naar de maan

China zet grote stappen om een rover op de maan te zetten. In China’s Xichang Satellite Launch Center worden de laatste tests gedaan om begin december de Chang’e 3 op de maan te zetten. Dit meldt space.com. De Long March 3B raket zou vrijdag aangekomen moeten zijn vanuit Beijing.

Space.com denkt dat de lancering op 1 december zal zijn. Ze rekenen terug vanaf 14 december, de dag dat het het best landen is op ‘Sinus Iridum’ (een bepaalde krater van de maan). Vanuit die krater zou het relatief makkelijk zijn om weer terug naar de aarde te gaan. Hoewel deze rover niet teruggaat is de plek misschien gekozen met oog op de toekomst.

De rover heeft 20 kilo bagage, waaronder verschillende camera’s. Het bereik is zo’n 10 kilometer. De hoop is dat het zeswielige karretje het 3 maanden volhoudt. De robotarm heeft een X-ray scanner, waarmee onder andere materialen geanalyseerd kunnen worden.

Het lijkt erop dat de rover ook een ground penetrating radar heeft. Het is nog maar wachten wat voor data er terug komt.

©Redactie

Bron: space.com

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button