fbpx
IncidentenMilitairOnderwerpen

F-16 beschiet controletoren vlieland

Een F-16 jachtvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht heeft met zijn boordkanon de controletoren van militair oefengebied de Vliehors beschadigd. Dat gebeurde vanmiddag toen de vlieger op een gronddoel vuurde, maar de toren raakte.

Het incident leverde alleen materiƫle schade op. Er is niet bekend hoeveel mensen in de toren waren. Naar de oorzaak van het voorval stelt de Koninklijke Luchtmacht een onderzoek in. Het is opvallend dat de toren geraakt is, aangezien hij zeer goed herkenbaar is.

Enige oefengebied

De Vliehors, op het westelijk deel van Vlieland, is het enige oefengebied in Nederland waar vliegers van de luchtmacht en NAVO-partners mogen oefenen met (oefen-)munitie en explosieve ladingen. Vliehors bestaat voor circa 17 vierkante kilometer uit schietrange. In het gebied wonen geen mensen en het heeft een voornamelijk vrij luchtruim. Er komen af en toe spectaculaire beelden van oefeningen op Vliehors. Zie dit bericht.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button