fbpx
AirlinesOnderwerpen

KLM introduceert innovatieve boarding methode

KLM introduceert innovatieve boarding methode. Uit onderzoek blijkt dat reizigers het huidige proces van het instappen bij een vliegtuig als inefficiënt ervaren. Voordat ze in het vliegtuig op hun stoel plaats kunnen nemen, moeten ze vaak eerst bij de gate wachten. Vervolgens blokkeren medepassagiers soms het gangpad, of moeten ze aan de kant voor passagiers met een raamplaats. Dit kan tot wachtrijen en frustratie leiden.

In theorie bestonden er al door wetenschappers ontwikkelde optimale boarding mogelijkheden, maar KLM komt nu als eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld met een sneller en comfortabeler boarding proces.

KLM’s innovatieve boarding methode in de praktijk Bij de gate krijgt de passagier een boarding nummer. Dit getal is gebaseerd op de plaats in het vliegtuig. Bij aanvang van het instappen worden de nummers een voor een op schermen bij de gate getoond. Door de nummervolgorde stappen eerst de passagiers in met een plaats aan het raam, te beginnen achter in het vliegtuig. Daarna zijn de passagiers met stoelen in het midden en vervolgens aan het gangpad aan de beurt. Op deze manier kunnen passagiers rustig in de wachtruimte hun beurt afwachten, in plaats van ongemakkelijk in de rij te staan ​​en over andere passagiers heen te stappen. Minder valide passagiers en gezinnen met baby’s mogen onveranderd als eerste instappen. SkyPriority passagiers krijgen de laagste nummers waarmee zij daarna als eerste aan de beurt zijn.

Vooralsnog gebruikt KLM de nieuwe manier op drie vluchten per dag, naar Berlijn, Budapest en Helsinki. Gedurende een testperiode wordt het systeem nog verder geoptimaliseerd. De doelstelling van KLM is om deze manier van boarden volgend jaar naar meer vluchten uit te breiden, zowel op Europese als op intercontinentale bestemmingen.

 
Het zou de Steffen methode kunnen zijn:

Bron: KLM

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button