fbpx
AirlinesOnderwerpenVliegtuigen

Lion Air krijgt 100e Boeing 737-next generation

Lion Air krijgt 100e 7Boeing 37-next generation. Lion Air heeft op dit moment maar liefst 700 vliegtuigen in bestelling staan en verwacht dat dit aantal de komende twee tot drie jaar gestegen zal zijn naar 1000 vliegtuigen.

Boeing en Lion Air vieren de 100e next gen 737 met een speciaal evenement. De 100e is ook in een speciale livery geleverd.

“This is an amazing moment for the Lion Group,” said Lion Group President Director Rusdi Kirana. “We’ve grown from one airplane and today we’re taking our 100th Next-Generation 737. It’s an airplane that has allowed us to grow and be successful because of the low operating cost and passenger comfort.”

Lion Air, opgericht in 1999, was ook de launch customer voor de 737-900ER. Lion Air mainline vliegt met 67 737-900ERs en 19 737-800s. De andere Next-Generation 737s van de Lion Group, zijn in zebruik bij Batik Air, Malindo Air in Malaysia en Thai Lion Air, a new carrier based in Bangkok.

“I want to congratulate Lion Air on this special milestone,” said Dinesh Keskar, senior vice president of Asia Pacific and India Sales, Boeing Commercial Airplanes. “Few airlines reach its centennial delivery so quickly, and we’re proud that the 737 is part of Lion Air’s growth into one of the world’s largest low-cost carriers.”

Lion Air is de grootste operator van de Boeing 737-900. En dan kun je wat eisen van je leverancier. Lion Air heeft Boeing namelijk duidelijk gemaakt dat ze willen dat de vliegtuigbouwer sneller gaat leveren vanaf 2016…

Bombardier
Maar het blijft niet bij een paar Boeings. Lion Air is in gesprek met de Canadese vliegtuigbouwer Bombardier om 50 C300’s aan te schaffen.

 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button