fbpx
Onderwerpen

Piloten dagen ABN Amro voor rechter wegens leningen

Een groep van circa 60 piloten daagt ABN Amro voor de rechter wegens de vertrekte leningen. Ze eisen een financiële regeling en dat voor nieuwe leningen de voorlichting sterk verbetert.

Advocaat Frank Olberts staat de piloten bij. Het belangrijkste argument is dat in de wet staat dat bij jongen mensen met weinig financiële kennis de voorlichting zeer uitgebreid moet zijn. Bij deze pilotengroep zou dat niet gebeurd zijn. Deze ‘zorgplicht’ ligt in de wet vast. De meeste piloten hebben ongeveer € 150.000, alleen de rente is al €1.000/maand. ABN Amro is de enige bank die nog pilotenleningen verstrekt. Rabobank, ING en Friesland Bank zijn er toen de crisis begon mee gestopt.

Advocaat Olberts in de Volkskrant: “Stel je voor: je gaat naar de bank met een bedrijfsplan en zegt: de vooruitzichten voor de markt zijn slecht, ik heb meer dan duizend concurrenten, maar kunt u mij toch anderhalve ton lenen? Wat denk je dat de bank dan zegt? Natuurlijk niet! En toch is dat precies wat er bij piloten gebeurt.”

ABN Amro ontkent dat niet aan de zorgplicht is voldaan. Bovendien willen ze zich niet terugtrekken omdat ze dan de ‘beroepsgroep in de kou laten staan’. Volgens de Nederlandse Vereninging Verveersvliegers zijn er ongeveer 1200 werkloze piloten (op een populatie van 5000). Een baan vinden is dus moeilijk.

©Redactie
Bron: Volkskrant, Nu.nl, RTL Nieuws, Wordpiloot.nl

*De protesterende piloten op de foto, zijn Amerikaanse piloten van United en hebben niks met dit bericht te maken.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button