fbpx
AirlinesOnderwerpen

Ook ANA stopt met 747

Ook All Nippon Airlines uit Japan stopt met het vliegen met de Boeing 747. We meldden eerder al de laatste vlucht voor Air New Zealand. Op 31 maart 2014 zullen de laatste 3 vluchten zijn van Tokyo naar Fukuoka, Sapporo en Okinawa.

ANA heeft in totaal 46 vliegtuigen van het type 747 in de vloot gehad sinds 1979, zowel de -200 als -400. Momenteel vliegen er nog 3. Ook de speciaal voor Japan ontworpen Short Range variant heeft ANA gevlogen. De nieuwe twinjets (787, 777X, A350) worden steeds goedkoper om te vliegen en hierdoor verliest de 747 steeds meer terrein. ANA is altijd een trouwe klant geweest van Boeing, maar is nu ook geïnteresseerd in de nieuwe A350. Vorige maand werd bekend dat de grootste maatschappij van Japan, JAL, een grote order bij Airbus geplaatst had. Ook JAL was een hele trouwe klant van Boeing.

ANA trok veel aandacht door de ‘Pokémon Jets’. In totaal 10 vliegtuigen die beschilderd waren met Pokemon karakters. Vijf van de 10 waren een 747.
In maart komen er een serie charter-farewell-flights voor de 747. Deze vluchten worden in januari bekend gemaakt.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button