fbpx
Opmerkelijk

Opmerkelijk vliegtuig: Super Guppy van Nasa

Opmerkelijk vliegtuig: Super Guppy van Nasa. Er bestaan behoorlijk wat vreemde vliegtuigen. Een voorbeeld is natuurlijk de Airbus Beluga. De tegenhanger daarvan is de Super Guppy van Aero Spacelines. In het filmpje is een landing te zien van dit opmerkelijke vliegtuig.

De Aero Spacelines Super Guppy, ook wel kortweg Super Guppy genoemd, is een vrachtvliegtuig dat in 1965 in gebruik werd genomen. Het was de opvolger van de Aero Spacelines Pregnant Guppy, van dezelfde fabrikant: Aero Spacelines.

763px-Pregnant_Guppy_NASA
Pregnant Guppy

 

Het toestel werd onder andere door NASA en Airbus gebruikt om grote onderdelen te vervoeren. Het toestel valt op doordat de gehele voorkant geopend kan worden waardoor de complete cockpit opzij gedraaid wordt.

Super_Guppy_N941_NASA_landing

Bron: Wikipedia

 

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button