fbpx
Opmerkelijk

Opmerkelijk vliegtuig: Super Guppy van Nasa

Opmerkelijk vliegtuig: Super Guppy van Nasa. Er bestaan behoorlijk wat vreemde vliegtuigen. Een voorbeeld is natuurlijk de Airbus Beluga. De tegenhanger daarvan is de Super Guppy van Aero Spacelines. In het filmpje is een landing te zien van dit opmerkelijke vliegtuig.

De Aero Spacelines Super Guppy, ook wel kortweg Super Guppy genoemd, is een vrachtvliegtuig dat in 1965 in gebruik werd genomen. Het was de opvolger van de Aero Spacelines Pregnant Guppy, van dezelfde fabrikant: Aero Spacelines.

763px-Pregnant_Guppy_NASA
Pregnant Guppy

 

Het toestel werd onder andere door NASA en Airbus gebruikt om grote onderdelen te vervoeren. Het toestel valt op doordat de gehele voorkant geopend kan worden waardoor de complete cockpit opzij gedraaid wordt.

Super_Guppy_N941_NASA_landing

Bron: Wikipedia

 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button