fbpx
OnderwerpenVliegvelden

Plannen nieuw vliegveld onthuld – Foto’s

Vandaag zijn de plannen bekend gemaakt voor een geheel nieuw vliegveld bij Londen. Het moet op een eilandje in de monding van de Thames komen. London Britannia airport krijgt 6 landingsbanen om na opening 172 miljoen passagiers per jaar te kunnen ontvangen en 24 uur per dag te kunnen draaien. In 2030 kan de capaciteit naar 300 miljoen.

Een snelle treinverbinding moet reizigers binnen een half uur op Waterloo Station brengen. Midden in Londen kunnen checkin punten komen die met de lightrail verbonden worden met het eiland. Ook komt er een verbinding met Gatwick en Stansted.

Het grote voordeel is dat de besluitvorming snel zou moeten kunnen, omdat er geen land moet worden verworven. Het eiland wordt aangelegd. In 7 jaar kan het open zijn en de kosten zullen 46 miljard pond (€ 55 miljard) zijn. Heathrow kan gesloten worden en de verkoop van de grond moet ongeveer hetzelfde bedrag opleveren. Er kunnen op de plek van Heathrow 300.000 mensen komen te wonen en 200.000 banen gecreerd worden. Een hele nieuwe stadsuitbreiding kan in gang worden gezet.

Heathrow is de belangrijkste luchthaven van Londen en draait nu op 99% capaciteit. Er moeten landingsbanen bij (er zijn er nu twee) om de groei aan te kunnen. Er zijn meerdere plannen en dit is er één van.

©Testrad
©Testrad
©Testrad
©Testrad

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button