fbpx
Onderwerpen

Airlines vliegen hulpgoederen naar Filipijnen

Luchtvaartmaatschappijen proberen ook te helpen om hulpgoederen op de Filipijnen te krijgen. Lufthansa heeft zondag 25 ton dekens en tenten vervoerd met een A340-600. Turkish heeft gister 65 ton met een A330F gestuurd.
Het vliegveld van Tacloban is weer open, maar alleen voor turboprops. De baan is 2100m lang. Philippine Airlines vliegt met Dash 8’s heen en weer tussen het grote Cebu Airport en Tacloban.

Van KLM hebben we geen actie gezien. KLM laat Up in the Sky weten: “Corporate Social Responsibility is a top priority at KLM. However, we cannot avoid having to make decisions about which projects we support. More policy information is available at klmtakescare.com and klmf.ly/y6QQry”

Op Cebu is gister ook het grootste vliegtuig ter wereld aangekomen, de Antonov AN-225. Aan boord bevond zich enorm generator. Deze was toevallig al besteld door de autoriteiten ter vervanging van een kapotte op het eiland. Normaal zou zo een apparaat per boot worden verstuurd, maar vanwege de hoge nood is de Antonov ingezet. De generator weegt 150ton en kan alleen met dit toestel vervoerd worden.

Onder andere de luchtmacht van de VS en het VK sturen meerdere toestellen met hulpgoederen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button