fbpx
MilitairOnderwerpen

NH90 heli ondersteunt bij drugsvangst marine – Video

Zr. Ms. Amsterdam heeft voor de vierde keer in korte tijd een drugstransport in de Caribische Zee onderschept. Om de smokkel van 650 kilo cocaïne te voorkomen, vuurde de maritieme boordhelikopter NH90 gericht op de buitenboordmotoren van de smokkelboot.

Een Amerikaans patrouillevliegtuig nam de snelle motorboot voor het eerst waar op een noordelijke smokkelroute vanuit Colombia. De Amsterdam, dat als stationsschip op dat moment in de buurt patrouilleerde, zette direct koers naar de go-fast. Voor het aanhouden van de boot, zette de Amsterdam de NH90 in.

Boordschutter
De smokkelaars negeerden de stoptekens vanuit de helikopter en probeerden met hoge snelheid te vluchten. De NH90 loste vervolgens waarschuwingsschoten. Toen ook daarop niet werd gereageerd, schakelde de boordschutter van de helikopter beide buitenboordmotoren van de go-fast met vuur uit. De 3 opvarenden probeerden de drugs nog overboord te zetten, maar daarvoor was het te laat. Ze zijn opgepakt en overgedragen aan de Amerikaanse autoriteiten.

Drugsvangst Marine
Het is de vierde drugsvangst van Zr. Ms. Amsterdam in 3 weken. De bevoorrader onderschepte in deze periode totaal 3.600 kilio cocaïne.

De video vind je hier

©Defensie / Marine

©Defensie

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button