fbpx
IncidentenOnderwerpen

Ongeluk Canada: 5 doden, 2 gewonden – Update

–Update 12-nov–
Vandaag is bekend geworden dat de piloot iets voor het ongeluk een emergency heeft uitgeroepen. Het toestel is zo’n 10km voor de landingsbaan gecrasht in een bos. De twee overlevenden konden nog maar net uit het wrak komen voordat het volledig verwoest werd door brand.
Een foto van het wrak vind je hier.

–Oorspronkelijke bericht 11 nov–
Een klein vliegtuig van Bearskin Airlines is gecrasht in Ontario, Canada. De Fairchild Metroliner ging van Sioux Lookout naar Red Lake. Tijdens de approach van Red Lake is het misgegaan. De oorzaak is nog onbekend. Er zijn 5 mensen overleden, twee overleefden de crash, een 29 jarige man en een 55 jarige vrouw. De man kon uit het vliegtuig klimmen en het noodnummer bellen. Daarna heeft hij de vrouw eruit gehaald. Maandagochtend gaan onderzoekers ter plaatse om het ongeval te onderzoeken.

Bearskin Airlines vliegt met 16 Metroliners op 18 bestemmingen. In een Metroliner gaan 19 passagiers.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button