fbpx
Onderwerpen

Electronica ook in Europese vliegtuigen altijd toegestaan

De European Aviation Safety Agency (EASA) heeft in een persbericht bekend gemaakt electronische apparatuur toe te gaan staan tijdens elke fase van de vlucht. Tot voorheen mocht het niet gebruikt worden tijdens taxiën, take-off en landen. Voorwaarde is wel dat het apparaat op ‘flight mode’ staat.

Grotere apparaten zoals laptops moeten nog opgeborgen worden tijdens deze fasen van de vlucht. De EASA gaat eind november de nieuwe regels publiceren. Dan pas is het toegestaan. De regels hebben betrekking op vluchten binnen Europa, net zoals dat onlangs gedaan is door de FAA in Amerika. Het ligt voor de hand dat de twee gaan samenwerken.

Interessant is dat EASA ook zegt dat ze gaat kijken naar het gebruik van telefoons, er wordt echter geen tijdspad genoemd.

©Redactie

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button