fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

Airbus zet in op stoelbreedte tijdens Dubai Airshow

Airbus lijkt vol in te gaan zetten op de stoelbreedte in een vliegtuig. De campagne begon twee weken geleden. Het leek even een eenmalige advertentie te zijn, maar nu blijkt anders. De campagne moet enig weerwoord gaan bieden tegen de nieuwe 777X, het lijkt erop dat er een storm van bestellingen bekend gaat worden gemaakt. In veel 777’s worden nu meer stoelen gepropt dan oorspronkelijk bedoeld, waardoor de stoelen smaller zijn. In de A350 passen wel 10 stoelen van 18 inch naast elkaar. Ook in de A380 zitten 18″ stoelen, al gaat er een gerucht dat er een order komt voor 10 A380’s met 11 stoelen naast elkaar in plaats van de gebruikelijke 10.

Airbus adverteert op de CNN website met de stoelbreedte. Reuters meldt, zonde bron, dat Boeing executives al hebben gezegd dat er veel A330’s vliegen met stoelen smaller dan 17″. We hebben het even opgezocht, maar dit zijn er niet veel. En de maatschappijen die het doen hebben in hun Boeings dezelfde stoelbreedte.

Hoe dan ook, het zal het verhaal achter de Dubai Airshow zijn. De meeste aandacht zullen toch de vliegtuig orders trekken.

©Redactie

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button