fbpx
IncidentenMilitairOnderwerpen

Piloot dood in Finse straaljagers botsing

Gistermiddag om 12:13 zijn twee Finse Hawk straaljagers op elkaar gebotst. Eén piloot overleefde het ongeluk niet. De andere kon zich met zijn schietstoel in veiligheid brengen.

De Finse luchtmacht houdt al de hele week oefeningen. Aan deze oefening deden drie Hawk straaljagers mee. De derde kon weer veilig landen. Het onderzoek naar het ongeval is gisteravond begonnen, momenteel is nog niks bekend over de toedracht. Beide piloten waren ervaren trainingspiloten. De overleden is piloot (captain) is een man van 31, de andere piloot is een man van 30. Hij ligt nog in het ziekenhuis, de verwondingen zijn niet levensbedreigend en hij kon zelf naar de ambulance lopen.

Tijdens het ongeluk waren de vliegcondities goed. Tijdens trainingen moeten straaljagers minimaal 100 meter van elkaar verwijderd blijven. Sinds 1980 zijn er 5 Finse Hawk piloten overleden.

©Redactie
Bron: Huffington Post, yle.fi

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button