fbpx
MilitairOnderwerpen

KDC-10 van luchtmacht vertrekt naar Filipijnen – Foto’s

Een KDC-10 van de Koninklijke Luchtmacht is van Vliegbasis Eindhoven vertrokken naar de Filipijnen. Aan boord zijn 35 ton hulpgoederen van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO).

De vlucht gaat via Mumbai naar Cebu. Cebu is het grootste vliegveld in de buurt en circa 160km ten zuidenoosten van het rampgebied. Vanuit daar moet het verder vervoerd worden. Tacloban heeft wel een vliegveld, en de baan is ook vrijgemaakt maar daar kunnen alleen turboprops landen wegens de beperkte lengte. Dinsdag werd bekend dat een KDC-10 zou worden ingezet.

Nu gaan solarlampen mee, tentzeilen en 2 medische kits. Met 1 kit kunnen 10.000 mensen gedurende 3 maanden verzorgd worden. Het vliegtuig zit helemaal vol, zowel qua belading als volume.

Waarschijnlijk volgt volgende week een tweede vlucht.

Luister hier het interview van Evers staat op terug met Majoor Erik Boekelman

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button