fbpx
AirlinesOnderwerpen

4 is beter dan 2

Een Emirates A380 heeft op 3 motoren 8.000km gevlogen. De A380 was op 26 oktober vertrokken van JFK airport en onderweg naar Dubai, toen al snel de nummer 4 motor (meest rechter motor) uitviel. Na overleg is besloten om door te vliegen ondanks dat Noord-Amerikaanse vliegvelden maar een paar honderd kilometer terug waren. Voor de zekerheid is de A380 gedaald van 35.000 naar 31.000 feet. Door de lagere hoogte en het minder snel vliegen verbruikt het toestel meer brandstof. Dubai was daardoor niet haalbaar. Vlucht EK 202 landde daarom op Kuwait International. Daar stond al een reserve A380 klaar voor de passagiers. 2,5 uur later zetten zij hun reis voort, om uiteindelijk 5 uur later in Dubai aan te komen.

Een twinjet wordt lastig bestuurbaar als nog maar één motor werkt en zal terug moeten keren. Een toestel met 4 motoren kan blijkbaar vrolijk doorvliegen. Omdat een vervangend vliegtuig niet zomaar in New York is, is dit voor de passagiers een goede oplossing. Hoeveel mensen aan boord waren is niet bekend. Na inspectie bleek dat twee brandstofpompen van de motor kaport waren. De motor is vervangen en afgeschreven. Een passagier berichtte dat de crew hen geïnformeerd heeft dat de motor technische problemen had en uitgezet is.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button