fbpx
Opmerkelijk

Saba kortste landingsbaan ter wereld

Saba kortste landingsbaan ter wereld. Juancho E. Yrausquin Airport is het enige vliegveld op het eiland Saba in Caribisch Nederland.

Het is een gevaarlijk vliegveld, omdat aan de ene kant hoge rotsen zijn, aan de andere kant de startbaan eindigt met een hoge klif in zee en piloten last kunnen hebben van stevige windvlagen. Tevens is de slechts 400 meter lange startbaan samen met vliegveld Matekane in Lesotho de kortste ter wereld. Het vliegveld is officieel gesloten maar mag met speciale toestemming van de autoriteiten worden gebruikt en kan alleen worden aangedaan met kleine vliegtuigen, zoals de Twin Otter. Winair voert dagelijks meerdere vluchten uit naar de buureilanden.

Het vliegveld kan worden gezien vanaf sommige plaatsen op het buureiland Sint Maarten. De vlucht naar ons lievelingsvliegveld Sint Maarten neemt ongeveer 12 minuten in beslag.


Grotere kaart weergeven

Landing en take-off

Cockpitview

Nog maar een take-off

Meer filmpjes

Alle Sint Maarten filmpjes vind je hier.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button