fbpx
AirlinesOnderwerpen

Baby geboren in KLM A330

Een A330-200 van KLM heeft een noodlanding moeten maken. Het toestel was onderweg van Amsterdam naar Calgary. Aan boord was een 19-jarige vrouw die aan het bevallen was. Er waren meerdere artsen aanboord om te helpen. De KLM week uit naar Yellowknife Airport, daar stond de ambulance klaar. Eenmaal aan boord zagen de ambulance medewerkers dat de baby al geboren was. Het was een volgroeide jongen van 7 tot 8 pond. De vrouw zou 6 tot 7 maanden zwanger geweest zijn.

De moeder is samen met haar kind, de vader en één van de artsen naar het ziekenhuis gegaan. Na een kleine twee uur ging het vliegtuig weer onderweg naar de eindbestemming.

Als je zwanger bent mag je vliegen, KLM raadt echter af om na je 36e week nog te vliegen. De lage druk kan weeën opwekken. Andere maatschappijen zijn strenger en houden de grens van 5 maanden aan. Het is slim om een zwangerschapsverklaring van je gynacoloog mee te nemen, zodat er geen twijfel kan bestaan over hoe lang je al zwanger bent.


Grotere kaart weergeven

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button