fbpx
IncidentenOnderwerpen

50 doden bij 737 crash Rusland

Een 737-500 van Tatarstan Airlines in neergestort bij het vliegveld van Kazan, centraal Rusland. Niemand van de 44 passagiers en 6 personeelsleden heeft het overleefd. De berichten zijn nog niet helemaal eenduidig wat er gebeurd is. Duidelijk is wel dat het bij de landing misging. Reuters meldt dat er geprobeerd is een go-around te maken bij de derde poging, maar dat dit niet lukte. De neus zou vervolgens de grond hebben geraakt waarna het vliegtuig in brand is gevlogen. De crash gebeurde om half 4 Nederlandse tijd.

Het was vlucht U363 uit Moskou. De 737 is 23 jaar oud en sinds 2008 geleast door Tatarstan Airlines. Er zijn inmiddels 50 lichamen geborgen. Poetin heeft een commissie opdracht gegeven de crash te onderzoeken, morgen wordt daarmee begonnen. Ten tijde van de landing was er een harde wind en veel wolken. De temperatuur was net boven nul.


Grotere kaart weergeven

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button