fbpx
AirlinesOnderwerpenVliegtuigen

Emirates bestelt 50 Airbus A380’s op Dubai Airshow

Emirates Ariline en Airbus hebben op de Dubai Airshow bekend gemaakt dat Emirates nog eens 50 toestellen bestelt. Tijdens een ceremonie is de order bekrachtigd. Emirates heeft nu 101 A380 in bestelling staan. Er zijn er 39 geleverd. In totaal is deze order $23 miljard waard. Dit is zonder de korting.

“The A380 continues to be the flagship of our fleet and after five years in operation it remains highly popular with our passengers,” said HH Sheikh Ahmed bin Saeed Al-Maktoum, Chairman and Chief Executive of Emirates Airline and Group. “It is still one of the most efficient aircraft to operate today in terms of fuel burn and emissions per passenger, and it gives us the flexibility in some cases to meet passenger demand in slot-constrained markets. This latest order will help us meet both fleet expansion and fleet replacement needs.”

De A380 vliegt voor 10 maatschappijen. HEt toestel kan 15.700km non stop. De A380 vloot heeft meer dan 1 miljoen vlieguren en 140.000 vluchten gemaakt.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button