fbpx
AirlinesOnderwerpen

Flydubai bestelt 111 737’s op Dubai Airshow

Flydubai bestelt 100 737Max-8 toestellen en 11 737-800 (Next Generation). Dit is de grootste order ooit voor Boeing uit het Midden-Oosten voor een single-aisle vliegtuig.

“flydubai is pleased to continue its partnership with Boeing. We believe that the commitment for up to 111 Boeing 737 aircraft will give flydubai one of the best performing aircraft available in the single-aisle market,” said His Highness Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Chairman of flydubai. “This will ensure that flydubai is well positioned to continue to set new standards in aviation and support the further economic development of the United Arab Emirates.”

Flydubai is de low-cost carrier uit Dubai en vliegt met uitsluitend 737 toestellen. Momenteel hebben zij er 33 (allen -800) en nog 17 in bestelling. Er worden 1.200 vluchten per week uitgevoerd. Flydubai heeft in 2012 5,1 miljoen passagiers vervoerd. Hoewel Emirates bij de start in 2009 even geholpen heeft zijn er geen banden. Bestemming liggen vooral in het Midden-Oosten, Afrika en Azië. Er zijn ook een paar bestemmingen in Oost-Europa.

De eerste 737Max moet in 2016 vliegen en in 2017 zal het eerste toestel geleverd worden. Er zijn er inmiddels 1.600 van besteld.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button