fbpx
Onderwerpen

Airbus serieus met 18″ stoel

Airbus heeft het druk met de campagne om 18 inch brede stoelen op long haul vluchten onder de aandacht te brengen. Vooral om erop te wijzen dat meeste 777’s smallere stoelen hebben. Het lijkt erop dat ze druk hun best doen om maatschappijen te overtuigen. In de marge van het bestellingen-geweld viel ons oog op twee berichtjes:

Etihad

Etihad heeft onder andere A350’s besteld. In het persbericht staat het volgende:

The A350 XWB (Xtra Wide-Body) is an all-new mid-size long range product line comprising three versions. The new Family, whose fuselage cross-section is optimized to accommodate Airbus’ 18-inch economy seat-width for long range passenger comfort, will also bring a 25 percent step change in efficiency compared with existing aircraft in this size category.

Emirates

Ook op Emirates is ogenschijnlijk ingepraat. Dit is de maatschappij die als eerste op de 777 smallere stoelen heeft ingevoerd. De 777 was ontworpen voor 9 stoelen op een rij, maar Emirates paste er 10 van 17 inch in. Er is al een tijdje sprake van dat Emirates op de A380 een extra stoel in een rij zou gaan zetten, 11 stuks dus. Ze hebben het zelfs al uitgetest. Nu heeft Tim Clark, CEO, tijdens een persconferentie gezegd:

“I am sure Airbus is going to persuade us to do it,”

Er is nog geen beslissing is gemaakt, en hij bendarukt dat ze ervoor gaan zorgen dat de stoelen 18 inch breed blijven. Emirates is nog aan het zoeken, maar ze denken dat met dunnere stoelen het zou moeten kunnen. Als het lukt komen er in de A380 40 stoelen bij. Het lijkt erop dat de nog te leveren A380’s deze indeling krijgen en Emirates geen toestellen gaat ombouwen. Maar ook daar zijn ze nog niet uit. De nieuwe order moet een aantal toestellen van het eerste uur gaan vervangen.

Twitter

Airbus twittert ondertussen lekker door over de 18″ stoel. #AirbusComfort

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button