fbpx
Onderwerpen

Dubai Airshow dag 2 Wrap up

Niet zoveel nieuws vandaag.

Orders

Bombardier verkocht 10 Q400 Next Generations. Twee aan Air Côte d’Ivoire en nog twee opties. De andere 8 gingen naar een lease maatschappij die ze waarschijnlijk bij Ethiopian gaat ‘neerzetten’.

ATR verkocht 5 ATR72-600 en 5 opties aan een lease maatschappij.

Tenslotte verkocht Airbus 3 A350-900’s en 4 A320neo’s aan de nieuw op te starten airline: Libyan Wings. Deze maatschappij begint met 2 geleasde A320 vanaf juni 2014 als charter en cargo maatschappij.
In totaal staan de orders op $ 194 miljard

Boeing

Boeing hield een persconferentie over de widebody’s, met name de nieuwe 777X natuurlijk. Heel veel nieuws kwam er niet uit.
Boeing verwacht geen problemen en vertragingen zoals bij de 787, omdat er veel techniek van de 787 gebruikt zal worden en die is al ontwikkeld. Ook de opklapbare vleugel zal het probleem niet zijn. Ze hebben hem ten slotte voor de huidige 777 ook al ontwikkeld (alleen nooit verkocht).
Het interieur wordt fantastisch, met nog grotere ramen, maar details worden niet gegeven.

Wel interessant is dat Boeing verklaard heeft te kijken of ze voor de huidige 777, de 787family en de 777X het voor elkaar krijgen 1 type-rating te ontwikkelen. Meer informatie is niet gegeven. Zowel voor piloten als maatschappijen zou dit voordelen hebben. Piloten zijn flexibeler inzetbaar.

De 787-9 en -10 zitten op schema

De slecht verkopende 747-8 ‘keeps getting better’, volgend boeing. Ook daar verder weinig info.

Laatste Boeing nieuwtje is dat ze Bombardier Challenger 605 gaan verkopen voor maritieme surveillance. Boeing heeft zelf de P-8 (op basis van een 737) hiervoor, maar als die te groot en te duur is dan hebben ze een alternatief. De apparatuur van de P-8 bouwt Boeing in.

Overig

Met de megaverkopen zijn er nu ook veel nieuwe onderhoudscontracten gesloten door Boeing en Airbus.

Laatste is wat speculatie over de stoelbreedte. Men vermoed dat Emirates de armleuningen bij de ramen gaat verwijderen om zo 11 stoelen op een rij in een A380 te krijgen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button