fbpx
Onderwerpen

Platform Nederlandse Luchtvaart stopt

Platform Nederlandse Luchtvaart stopt. De Redactie van Up in the Sky heeft helaas bericht ontvangen dat het Platform Nederlandse Luchtvaart na 15 jaar stopt:

Vijftien jaar lang heeft Platform Nederlandse Luchtvaart (PNL) zich ingezet om politici, beleidsmakers en journalisten te informeren over luchtvaart. Vanwege onvoldoende financieel draagvlak onder de sponsoren hebben het bestuur en de directie van PNL besloten om de activiteiten van PNL aan het einde van dit jaar te staken.

Een aantal luchtvaartliefhebbers, waaronder Benno Baksteen en Jan Cocheret, maakten zich anno 1998 zorgen over de luchtvaartdiscussie in Nederland. Als reactie op de onjuiste berichtgeving over luchtvaart in de media en het luchtvaartbeleid dat hier op volgde, besloten ze Platform Nederlandse Luchtvaart (PNL) op te richten.

PNL ontwikkelde zich tot een onafhankelijk kennisplatform door kennis te delen via fact sheets, de serie ‘Introductie luchtvaart – Van analyse tot beleid’ en door samen met Universiteit Leiden de leerstoel Toegepaste Psychologie van Geluidshinder in te stellen. PNL kreeg zowel het predicaat ‘Kennisinstelling’ als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’.

Beleidsmakers en politici consulteerden PNL regelmatig bij het opstellen van luchtvaartbeleid en –wetgeving. Daarnaast ontmoeten ze elkaar tijdens de ‘luchtvaartlunches’ in Den Haag, waar met spraakmakende sprekers actuele luchtvaartdossiers werden behandeld. Ook speelde PNL een belangrijke rol in het verbinden van kennisinstellingen, de overheid en sector, door jaarlijks een symposium in de RAI te organiseren.

Afgelopen jaren probeerde men onder de naam Platform Duurzame Luchtvaart een actieve bijdrage te leveren aan het accelereren van duurzame innovaties. Na het aantreden van een nieuw stafteam in 2012 werd de balans opgemaakt en de strategie teruggebracht naar de basis van PNL, het deskundig en betrouwbaar informeren van politiek en publiek over het belang van luchtvaart.

Ingehaald door een negatief economisch klimaat kwamen de hervormingen voor PNL te laat. De bestuursleden, directeur en stafleden willen hun dank uitspreken aan alle donateurs en sponsoren die 15 jaar PNL mogelijk hebben gemaakt.

Erg jammer! Kijk ook hier

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button