fbpx
Opmerkelijk

Tweede vlucht hulpgoederen naar Filipijnen

De Nederlandse regering zet ook deze week een defensie vliegtuig in voor transport van noodhulp naar de slachtoffers van de tyfoon ‘Haiyan’ op de Filipijnen. De KDC-10 naar de Filipijnen zal waarschijnlijk donderdag vertrekken vanaf luchtmachtbasis Eindhoven. Het gaat om een luchttransport van 30 ton noodhulp die voor een groot deel uit chirurgische apparatuur en medicijnen zal bestaan.

Ook deze tweede vlucht is een gezamenlijke operatie van de ministeries van Buitenlandse Zaken en Defensie. Afgelopen donderdag vertrok de eerste kist met noodhulp naar de Filipijnen, de hulpgoederen daarvan zijn inmiddels in het crisisgebied aangekomen. Minister Ploumen: ‘We zijn zeer blij dat die hulp nu het rampgebied heeft bereikt en de mensen daar geholpen kunnen worden. De nieuwe tweede vlucht is daarop een passend vervolg.’

Het lijkt toch efficiënter om bv een 747F in te zetten zoals British Airways deed. Zeker aangezien het vliegveld van Cebu overvol is en turnaround tijden momenteel enorm zijn. De vorige vlucht van defensie liep vertraging op en moest ‘uitwijken’ naar het militaire vliegveld van Cebu. In een 747F gaat 120 ton. Dat zijn 4 vluchten van de KDC-10. Dit is echter het grootste vliegtuig van Defensie. KLM heeft wel 747 cargo toestellen in de vloot en verschillende MD-11’s. In de MD-11 gaat 90 ton. KLM kiest ervoor om zich in te zetten voor andere hulpprogramma’s.

Je kan nog steeds geld overmaken naar giro 555.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button