fbpx
OpmerkelijkVliegtuigen

747 Dreamlifter landt op verkeerd vliegveld

747 Dreamlifter landt op verkeerd vliegveld. Een Boeing 747 Dreamlifter is geland op een verkeerd vliegtuig. Het vliegtuig had moeten landen op McConnel Airforce Base bij Wichita, maar landde per ongeluk op het zeer nabij gelegen vliegveld Jabara Airport. Het probleem is dat de kist daar wel kon landen, maar te groot is om ook weer op te kunnen stijgen…


Grotere kaart weergeven

 

 

De Dreamlifter is een enorm vliegtuig dat Boeing gebruikt om grote stukken te vervoeren. Kijk hier voor meer informatie over deze enorme 747. Het is de tegenhanger van de Airbus Beluga.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button