fbpx
Onderwerpen

KDC-10 vertrokken voor 2e vlucht Filipijnen

Een KDC-10 van de Koninklijke Luchtmacht is met 30 ton hulpgoederen op weg naar de Filipijnen. Het toestel steeg vanmorgen even na 09.00 uur op vanaf Vliegbasis Eindhoven. De vracht, bestemd voor de slachtoffers van tyfoon Haiyan, is afkomstig van de Samenwerkende Hulporganisaties. Het gaat met name om chirurgische apparatuur en medicijnen.

Het transportvliegtuig, dat een tankstop maakt op het internationale vliegveld Tianjin Binhai in China, arriveert naar verwachting zaterdag in de Filipijnen.

In crisisgebied
Ook afgelopen zaterdag leverde het vliegtuig van Defensie goederen af in het Filipijnse Cebu. Onder meer een waterzuiveringsinstallatie, medische kits, tentzeilen, jerrycans en lampen zijn inmiddels in het crisisgebied. Minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking: “We zijn blij dat die hulp het rampgebied heeft bereikt en de mensen daar kunnen worden geholpen. De nieuwe vlucht is een passend vervolg.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button