fbpx
AirlinesOnderwerpen

KLM stuurt 747F naar Filipijnen

Begin november liet Haiyan, een van de krachtigste tyfoons in de geschiedenis, een spoor van verwoesting achter op de Filipijnse eilanden. Vooral de stad Tacloban en de eilanden Samar en Leyte werden zwaar getroffen. Vandaag, 22 november 2013, vertrekt een KLM vrachttoestel met hulpgoederen naar het rampgebied.

KLM stelt de Boeing 747 Full Freighter kosteloos ter beschikking om met meer dan 100.000 kg hulpgoederen naar Cebu te vliegen. De materialen worden door Unicef en het Rode Kruis aangeleverd. De lading bestaat voornamelijk uit tenten, medische benodigdheden, watertanks en waterzuiveringsmaterialen. Tijdens de landelijke benefietuitzending op maandag 18 november, georganiseerd door de Samenwerkende Hulp Organisaties, kondigde KLM aan dat het een volledig vrachtvliegtuig beschikbaar zou stellen voor het vervoer van hulpgoederen. Meer dan 1,6 miljoen mensen keken naar de uitzending die in totaal 18,5 miljoen euro voor de slachtoffers heeft opgebracht.

Etihad

Kort na de verwoestende tyfoon kondigde ook Etihad Airways aan humanitaire vrachtvluchten uit te voeren naar het rampgebied. Etihad least een KLM Boeing 747-400 cargo en dit toestel is door Etihad voor humanitaire hulp ingezet. De eerste vlucht richting Mactan-Cebu International Airport op de Filipijnen vertrok donderdag 14 november met aan boord 100 ton goederen. De tweede vlucht volgde op maandag 18 november.

Lufthansa

Lufthansa stuurt een tweede toestel naar de Filipijnen, een MD-11 dit keer. Aan boord is 55 ton aan goederen. De vorige vlucht was een A340. Het toestel zou leeg naar de Filipijnen vliegen voor onderhoud. D epiloten hebben toen de actie op touw gezet om hulpgoederen aan boord te krijgen.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button