fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

Problemen motoren Boeing 787, 747-8

Er zijn problemen met motoren van de 787 en de nieuwe 747. Het gaat om de General Electric GeNX motoren. Boeing adviseert maatschappijen minimaal 50nm afstand te houden van onweersbuien op grote hoogten. Deze bekendmaking volgt na 6 incidenten van april tot november. Vijf 747’s en een 787 hadden een tijdelijke uitval van de voortstuwing. Dit werd veroorzaakt door de vorming van ijs in de motoren. In eerste intantie bouwden de ijskristallen op net achter de voorste fan, en later ook verder in de motor. Alle vliegtuigen zijn veilig geland om hun geplande bestemming.

Boeing en GE werken aan software updates voor het controle systeem voor de motoren. Dit zou het probleem moeten verhelpen. Er vliegen 15 maatschappijen met de GEnx motoren, onder andere Lufthansa, United, JAL, Air India en Cathay Pacific. JAL heeft aangegeven op bepaalde routes voorlopig 767’s in te zetten.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button