fbpx
Onderwerpen

Emirates Flight Academy verwacht forse groei

Emirates Flight Academy verwacht forse groei. De altijd optimistische voorspellingen van de Boeing Pilot & Technician Outlook verwachten een enorme vraag naar piloten de komende 20 jaar. Er wordt gesproken over maar liefst een half miljoen piloten wereldwijd waarvan 40.000 in het Midden-Oosten. De vliegschool van Emirates speelt daar op in de door de eigen faciliteiten flink uit te breiden.

“The Emirates Flight Academy also takes an innovative approach to pilot training that will set the benchmark for training excellence in the industry,” added Mr Al Redha.The AED 500 million Emirates Flight Academy is designed to accommodate up to 400 students at a time. It will initially serve as the dedicated training centre for Emirates’ National Cadet Pilot Programme, and gradually expand its cadet intake to include ab-initio pilots from other carriers.

Based at Dubai World Central, the facility will have its own 1.5 kilometre runway, control tower, airport code and a fleet of training aircraft. The fully integrated academy will comprise of classrooms, student accommodation, flight simulators and flight training.

A distinct advantage is that students will be introduced to advanced jet orientation – dealing with fast and high speed jet aircraft – right at the beginning of their course, bringing a safer and simpler transition to First Officer status.

Een promotie vliegtuigje is al gemaakt door de eigen technici, zie daarvoor dit bericht. Meer informatie op www.emirates.com.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button