fbpx
Opmerkelijk

Fastjet – de hele vloot op 1 foto

De vaste lezer van Up in the Sky heeft het misschien door: de redactie heeft een beetje een zwak voor Fastjet.

29 November bestaat Fastjet een jaar en dat is best knap. Er zijn meerdere maatschappijen geweest die het geprobeerd hebben, maar waar het toch niet gelukt is. In veel Afrikaanse landen is nog veel protectionisme en daarom is het moeilijk om een pan Afrikaans netwerk op te zetten. Eén van de chief executives legt het helder uit in een interview. Ze moest de eerste internationale route naar Zuid Afrika een aantal keer worden uitgesteld.

Fastjet is begonnen in Tanzania, waarschijnlijk omdat daar geen nationale maatschappij (meer) is. Vliegen is Afrika is doorgaans erg duur en de alternatieven zijn vaak slecht (geen trein, slechte wegen). Een maatschappij als Fastjet maakt het voor Afrikaanse landen en de inwoners een stuk bereikbaarder om buiten de eigen stad te komen. Handel kan floreren en de economie kan er alleen maar op vooruit gaan. Modern ontwikkelingswerk dus eigenlijk.

En zeg nou zelf, als Fastjet trots een foto van de hele vloot op Facebook zet en dat blijken 3 van de kleinste Airbussen (A319) te zijn, hoe kan je er dan niet een zwak voor hebben?

©Fastjet

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button