fbpx
AirlinesOnderwerpen

Alitalia haalt nog geen 60% van benodigde kapitaal op

Het zit niet mee bij Alitalia. Om het voortbestaan op korte termijn te garanderen moest er € 300 miljoen opgehaald worden. Daar zou dan nog € 200 miljoen aan leningen van de regering bijkomen.

De deadline voor huidige aandeelhouders om een grotere positie te nemen liep op 27 november af, nadat deze eerder al was uitgesteld. Er is € 173 miljoen opgehaald en daarmee haalt Alitalia nog geen 60% van het benodigde kapitaal op. Daarnaast is nog de toezegging van Poste Italiane om € 75 miljoen te willen investeren. Samen dus bijna 250 miljoen.

Alitalia gaat nu een tweede ronde van aandelen uitgave doen, nu ook voor nieuwe investeerders. Alitalia zegt alle vertrouwen te hebben. Etihad wordt vaak genoemd als investeerder, maar dit is nooit bevestigd. Etihad heeft al in meerdere maatschappijen geïnvesteerd om zo het eigen long-haul netwerk te voeden.

KLM heeft aangegeven een converteerbare lening van € 24 miljoen om te willen zetten in aandelen, om zo het aandelenkapitaal te verhogen. Zo dragen ze bij aan de redding van Alitalia zonder dat het geld kost.

Ryanair heeft aangeboden op de nieuwe Rome Fiumucino hub passagiers aan te leveren voor Alitalia. Alitalia kan dan besparen op de verlieslijdende binnenlandse vluchten. Alitalia heeft hiervoor bedankt.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button