fbpx
OnderwerpenOpmerkelijk

Amazon test drones als bezorgers – video

Amazon test drones als bezorgers. De internetgigant Amazon wil in de toekomst ook pakketjes per onbemand helikoptertje gaan bezorgen. Pakketjes tot 2,2 kilo zouden daarvoor in aanmerking komen. Dat is ongeveer twee derde van het aantal pakketjes. Ons HEMA helikoptertje gaat dat helaas niet redden, maar misschien leuk als de HEMA ook zulke drones gaat verkopen?

CEO van Amazon, Jeff Bezos, zegt dat het bezorgen met drones binnen vijf jaar mogelijk zou moeten kunnen zijn. Dat wil zeggen, als de autoriteiten het toestaan. En dat is natuurlijk maar de vraag. Want onbemande, ongecontroleerde vliegtuigen kunnen natuurlijk gevaarlijk zijn. Kijk hier voor een overzicht van de wet- en regelgeving voor Drones.

 

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button